Vilken är bästa Arabiska IPTV box?

Har du funderat på att köpa en Arabisk iptv box för att kunna se på arabiska kanaler? Men du vet inte vilken du ska köpa?
Syftet med denna blogg är att hjälpa arabiska kunder som vill köpa en arabisk iptv box. Det finns väldigt många arabiska tv boxar som säljs och det är svårt att veta vilken som är bra och vilken som är dålig om man inte har testat de.
Innan man bestämmer sig för att köpa en box och lägga ut pengar så kan det vara bra att läsa recensioner och vad andra kunder tycker om produkten. Detta så man slipper köpa boxen för att sen upptäcka att den inte fyller ens funktioner eller att boxen har problem me frysningar.
Detta är något som jag själv har råkat ut för, jag tänkte här i denna blogg dela med mig av min erfarenhet.
Jag är lite av en teknik nörd och har varit med ända sen parabol tiden då man behövde en ca 110 cm parabol skål för att få in de väldigt populära MBC kanalerna på Nilesat/Arabsat. Nu har ju MBC kanalerna försvunnit från satelliten, så vill man få in de så är enda chansen att köpa en arabisk tv box.
Android TV box Vs Tv box utan Android
Det finns två olika sorters varianter av TV boxar, den ena är Android TV box och de andra är oftast Linux TV box. Skillnaden mellan de är att Android boxarna brukar ha stöd för Google Play store så man kan ladda ner appar som t.ex Youtube, Netflix, Happycast, Shahed m.fl.
En annan sak är att ifall din box slutar fungera så kan man ladda ner andra TV appar och på det sättet fortsätta använda boxen.
När ATN boxarna slutade fungera pga polisen stängde ner deras servrar så hade ATN boxarna inte Google Play installerad, vilket gjorde att ATN boxarna blev helt värdelösa.
Jag kommer här lista de olika boxarna som finns och berätta min erfarenhet av de. Vissa av de boxarna har jag köpt, andra har jag lånat från familj/vänner för att kunna testa och skriva om de.

Zaaptv: 2 stjärnor

Zaaptv började har sålts under ett par år, de brukar lansera nya modeller för att kunderna ska tvingas uppgradera och de slutar stödja deras gamla modeller.
Deras senaste modeller heter Zaaptv HD609, den är helt ok kanalbytena men bilden kan vara lite grumlig och inte like bra som de andra boxarna.
När de började säljas så lovade de att boxarna skulle vara utan abonnemang och med en engångsavgift. Men i 2014 så ändrade de sig och de bestämde sig för att ta ut en avgift, betalade man inte avgiften så slutade boxen fungera och då den inte har Google Play store så blir boxen helt värdelös.
Jag kan inte rekommendera detta företag då det är oseriöst att lova något och sen inte hålla vad man lovat.
Priset är relativt dyrt
När man startar Zaaptv boxen kommer deras logga fram
Nu försöker den koppla sig upp till internet

 

Zaaptv visar reklam
Zaaptv visar reklam, väldigt störigt!

Kingbox: 4 stjärnor

Kingbox är den arabiska iptv boxen med bästa bildkvaliten, den har många HD kanaler. Den är väldigt enkel att använda, du kan redigera din favorlitlista väldigt snabbt.
Den har Google play installerad och den är den enda arabiska iptv boxen där man kan spela in. Jag behövde bara plugga in ett USB minne och sen är den redo att spela in de kanaler man önskar.

Qanawaty: 3 stjärnor

Den har ca 600 kanaler, många av kanalerna bl.a OSN kanaler fungerade dåligt. Fjärrkontrollen är inte så bra, ibland behöver man trycka flera gånger. Under pågående match så kunde Bein sports kanalerna sluta fungera.

United iptv box: 3 stjärnor

Den har ca 700 kanaler, ibland så händer det att boxen kraschar och att man då måste starta om boxen. Youtube fungerade inte i boxen, jag försökte uppdatera den men det fungerade fortfarande inte. Annars fungerar boxen ok, men Bein sports kanalerna fungerade dåligt.

ATN iptv box: 2 stjärnor

ATN har tidigare varit en bra box för arabiska tv kanaler, men inte nu längre. Den rekommenderas absolut inte efter att polisen stängde ner deras servrar i Augusti 2016. Vilket ledde till att många kunder inte kunde se på TV under ca 4 månader tills de fick igång deras servrar igen. Men det är fortfarande många kunder som klagar på att kanalerna fungerar rätt så dåligt.
Bein sports kanalerna fungerade från och till.
När man startar ATN IPTV boxen.
När man startar ATN boxen.
ATN IPTV förlängning
Man får upp detta meddelande när ATN abonnemanget ska gå ut
Jag fick upp ett uppdateringsmeddelande, men det gick inte att uppdatera boxa. Fick ett felmeddelande varje gång.

Mag box 254: 2 stjärnor

Mag box är en Linux box, den har int Google play installed. Här är det du själv som får skaffa dig ett abonnemang hos en server som du sedan konfigurerar. Du behöver gå in på inställningar och knappa in lösenord och IP adress för servern du köpt abonnemang på. Ibland har du tur att du hittar en bra server, men de flesta servrar jag har testat har varit väldigt dåliga.

Mag 254 har inte Wifi
När man startar Mag 254, en stor nackdel är att den inte har Wifi
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s